Owning Your Brand’s Social Community Drives More Shoppers and Sales

Container for the scroll indicator

(Will be hidden in the published article)

Intelligent remsysteem voor aanhangwagens
VERBETERDE STABILITEIT EN VEILIGHEID VAN DE TREKKER

Het intelligent New Holland-remsysteem voor aanhangwagens betekent een belangrijke vooruitgang op gebied van trekkerveiligheid.

New Holland draagt veiligheid en gezondheid van de bestuurder hoog in het vaandel. Ons intelligent remsysteem voor T7 AutoCommand™- en T6 AutoCommand™-trekkers verbetert de stabiliteit bij vertraging met een aanhangwagen, met name op oppervlakken met lage wrijving. Dit resulteert in meer veiligheid voor transport en veldwerk. Het systeem zorgt ervoor dat de vertragingssnelheid van de trekker en de aanhangwagen worden uitgelijnd wanneer de bestuurder de snelheid van de trekker verlaagt door alleen de transmissie te gebruiken, zonder het hoofdremsysteem in te schakelen.

Wanneer een trekker en aanhanger enkel worden afgeremd door de transmissie en het afremmen op de motor, zal het momentum van de aanhanger doorgaans tegen de trekker duwen. Deze duwkracht kan instabiliteit veroorzaken, wat het potentiële risico van scharen kan vergroten, vooral op steile hellingen of oppervlakken met lage wrijving, zoals ijzige wegen of grasland.

Hoe werkt het remsysteem?

Het remsysteem detecteert de vermindering van de snelheid van de trekker en berekent de vertragingskracht met behulp van een koppelsensor in de transmissie. Een elektronisch gestuurde aanhangwagenremklep activeert vervolgens automatisch de remmen van de aanhangwagen om de snelheid van de aanhangwagen in hetzelfde tempo als de trekker te verminderen. Dit geautomatiseerd remmen voorkomt dat de trekker wordt geduwd door de aanhangwagen, waardoor de stabiliteit aanzienlijk wordt verbeterd en het risico op scharen wordt vermeden. Aan het getrokken materieel zijn geen aanpassingen nodig.

Zacht
remmen

De snelheid van de aanhangwagen wordt in hetzelfde tempo verlaagd als de trekker, zonder risico op afwijking van de aanhangwagen.

Automatisch
remmen

Er wordt afgeremd zonder het rempedaal in te duwen.

Hoge
stabiliteit 

Op gladde oppervlakken op en naast de weg.

Automatische
activatie

Van  de achterremlichten. 

Controleert en detecteert de rijomstandigheden.

Stabiliseert de trekker automatisch via de remmen van de aanhanger.

Verbetert de veiligheid in remsituaties

Deze optie vormt een aanvulling op de lijst van remfuncties die al beschikbaar zijn op New Holland-trekkers om het meest uitgebreide rempakket te leveren dat beschikbaar is in de landbouwsector.

AANBEVOLEN SMEERMIDDELEN
REMAN